~ RICOTT?S KR?MES ~

2023-08-24

sponsored links

 

?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 35 dkg liszt, 1 / 2 tasak szalalk?li, 10 dkg porcukor
- 12 dkg hideg vaj / margarin, 1 toj?s, kb 50 ml tej
Kr?m :
- 1 tasak van?li?s pudingpor, 5 dl tej
- 10 dkg porcukor, 1 tasak van?li?s cukor, 2 toj?s
- 25 dkg ricotta, csipet s?

  • A t?szt?hoz, a sz?raz hozz?val?kat ?sszekeverj?k, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozz?adjuk a toj?st ?s annyi tejet, hogy ?ssze?lljon a t?szta. Folpackaba csomagolva 20 percre h?t?be tessz?k. 
  • Ezut?n a t?szt?t 3 r?szre osztjuk, mindegyiket lisztezett fel?leten 20 * 30 cm - es lapokk? kiny?jtjuk ?s a lapokat s?t?pap?rral b?lelt tepsiben, 180 ?C - ra meleg?tett s?t?ben, k?l?n - k?l?n kb 8 - 10 perc alatt megs?tj?k.
  • A kr?mhez a toj?st sz?tv?lasztjuk, a feh?rj?t a s?val, van?li?s cukorral kem?ny habb? verj?k. 1 dl tejben sim?ra keverj?k a pudingport ?s a toj?ss?rg?j?t, a marad?k tejet a porcukorral felforraljuk, majd t?zr?l lev?ve keveset a toj?sos kever?khez ?nt?nk, majd vissza?ntj?k a forr? tejhez ?s az eg?szet s?r? kr?mm? f?zz?k. M?g forr?n, ?vatos mozdulatokkal hozz?keverj?k a toj?shabot ?s a ricott?t.
  • A meleg kr?mmel bet?ltj?k a lapokat, majd ha a s?tem?ny kih?lt, h?t?be tessz?k ?s m?snap  szeletelj?k. 



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2023/08/...

sponsored links

Keres?s