?Pörc?-ös cukkinikrémleves

2014-05-05

sponsored links

Mi minden nap eszünk levest ebédre, ez olyan tradicionális szokás. Bár édesanyám a nagy levesmágus, de tegnap én készítettem nekik valami igazán finom krémlevest.

Pénteken volt alkalmam ellátogatni egy nagyon különleges helyre a neve PÖRC. Innen is kapta ez a leves a nevét. Elképesztõ, hogy a mai rohanó világunkban van egy olyan kis varázslatos boltocska, mint a PÖRC. Igen varázslatos. Belépéskor magával ragad a régmúlt hangulata, keveredve a modern világgal.

Belecsöppensz egy másik világba, teljesen elvarázsol  a hangulata és maga az ember aki ezt megalkotta. Csinosan és fessen egy ilyen bolthoz méltóan szolgál ki mindenkit. Magával ragadja az embert a személyisége, törõdése veled, igen veled mint vevõvel. Itt nem a rohanásról szól az élet. Itt otthon érzed magad, olyan mintha hazatérnél. Vendégül lát az ínycsiklandozó füstölt termékeinek mennyei csodájával. Az itt kapható termékek, mind saját készítésûek, családi receptúra alapján. Sosem ettem még füstölt szûzérmét, amit egy titkos pácban érlelnek, de nem kóstoltam még olyan finom füstölt libamellet sem mint itt.

1

2

3

Ha egyszer a Balaton felé veszed az utad nem szabad elmenned mellette, Balatonkenesén a Fõ utcán ott lapul egy kicsiny kis boltocska nevét ne feledd PÖRC. Ha egyszer kinyitod az ajtaját, mindig vissza akarsz majd térni ide. Magyarok vagyunk, itt élünk, fogyasszunk minél több olyan ételt ami  minõségi és kis hazánk fiai készítik.

És akkor jöjjön az elsõ étel amit a PÖRC mit múzsa adott.

Cukkinikrémleves füstölt libamell kockákkal ropogósra pirítva, házi pirított kenyérkockákkal díszítve.

1

Hozzávalók:

1 db nagyobb cukkini

1 ek vaj

1 dl állati eredetû tejszín, 1 tojás sárgája

kb másfél liter húsleves

1 dl tej

1 ek kukoricakeményítõ

személyenként 2 vékony szelet füstölt libamell ( kb a mell 1/3-a)

kenyér szeletek fejenként 1 db

só, bors, petrezselyem a díszítéshez



A cukkinit vágjuk apró kockákra és kevés vajon pároljuk majdnem puhára. Öntsük fel a húslevessel és fõzzük addig míg a cukkini teljesen puha nem lesz.

Robotgéppel pürésítsük a levest. Van aki így szereti én még egy kis tejjel elkevert keményítõvel szoktam sûríteni, de enélkül is tökéletes lesz.

Én nem szeretem, ha a levesben megáll a kanál az már inkább fõzelék vagy mártás.

Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.

A tejszínt keverjük el a tojás sárgájával és öntsük a leveshez, de már ne forraljuk fel.

Közben a libamellszeletkéket (füstöl, nem nyers) pirítsuk le egy serpenyõben ropogósra, majd vágjuk nagyon apró kockákra.

A kenyérszeleteket is kockázzuk apróra, tegyük egy serpenyõbe, majd szórjuk meg ételízesítõvel és locsoljuk meg olíva olajjal.

Sütõben 200 fokon 8-10 perc alatt süssük ropogósra.

Tálaljuk a levest a libamellkockákkal, a ropogós kenyérkockákkal és a zöldpetrezselyemmel.

Íze semmihez sem hasonlítható, a füstölt libamell intenzíven érzõdik majd a levesben és tökéletesen kiegészíti a cukkini édeskés ízét.






Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/05/05/por...

sponsored links

Keres?s