~ PARADICSOMOS PADLIZSÁNFASÍRT ~

2018-07-10

sponsored links


?HOZZÁVALÓK?
- 1 - 2 padlizsán
- 2 - 3 szelet szikkadt kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- pár levél friss bazsalikom
- 3 ek morzsolt parmezán
- 4 ek darabolt konzerv paradicsom
- só, bors
- zsemlemorzsa
- liszt - a forgatáshoz
- olaj - a sütéshez

  • A padlizsánt vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben fõzzük puhára. Azután alaposan csepegtessük le, majd  nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet belõle.
  • A paradicsom konzervet csepegtessük le a levétõl.
  • A kenyeret kávé, vagy másfajta darálón aprítsuk morzsásra, szórjuk egy tálba, adjuk hozzá a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot, a tojást, az aprított bazsalikomot és ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval ill. borssal. Alaposan keverjük össze és szükség esetén adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk. Tegyük hûtõbe legalább 1 órára.
  • A masszából formáljunk kisebb golyókat, majd lapítsuk el és forgassuk át lisztben. Forró, bõ olajban süssük ropogósra. 
  • Tálaláskor, szórjuk meg parmezánnal és kínáljuk feldarabolt paradicsommal.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s