~ MOGYORÓS - SZILVALEKVÁROS PITECSIGA ~
sponsored links
Apró, szaftos és ízletes harapnivaló. Üstben fõzött szilvalekvárral az igazi, a tésztája pedig egyszerû pitetészta. Gyorsan elkészül nem igényel különösebb szakértelmet, mogyoró helyett akár diót is használhatunk, de szerintem így a tökéletes.
? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 ek tejföl, csipet só, víz - ha szükséges
Töltelék : - kb 6 - 7 ek szilvalekvár, 8 dkg õrölt mogyoró
- A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat, csomagoljuk folpackba és tegyük hûtõbe, legalább 1 órára.
- A mogyorót pirítsuk meg egy serpenyõben és dörzsöljük le a héját, majd daráljuk le.
-A tésztát osszuk kétfelé, majd nyújtsuk ki, kb 25 x 35 cm - es nagyságúra, kenjük meg lekvárral és szórjuk meg mogyoróval, tekerjük fel.
- A két tekercset tegyük sütõpapíros tálcára és tegyük a mélyhûtõbe 15 percre, majd vágjunk kb 2 cm - es szeleteket belõle.
- A csigákat rakjuk sütõpapírral bélelt tepsibe és elõmelegített 180 °C - on süssük meg ( kb 25 perc ).