....legyetek jók, ha tudtok!

2014-03-29

sponsored links

Bevezetés:  
Eladásra hirdettek egy házat a faluban. Egy városi család megnézte, úgy döntöttek kell nekik. Megegyeztek az eladóval,   SZÓBAN.
Márc. 1-én idecuccoltak.  Aztán kiderült, az eladó máshogy gondolja, ezt is, azt is és ha nem, utcára teszi õket.  Öt gyerekkel.
Segítséget kértek az önkormányzattól, és a János "védõszárnyai" alá kerültek.  Ideiglenesen elhelyezést kaptak, aztán pár nap alatt lett lakás is, szociális bérlakás, igen méltányos bérleti díjjal.
3 szoba, egy kályha, se tüzelõ, se elég bútor  - de mivel az egész falu felháborodott a történtek miatt, egy adott kályhát, a másik adott tüzifát, a harmadik takarót, a negyedik szekrényt....

Tárgyalás:
Gondoltam egy merészet, és március 21-én jótékonysági céllal a Tájházunk udvarán lévõ kemencében kenyeret sütöttünk.  A hozzávalókat én vittem.  Két segítõm volt.

28 db 1100-1200 grammos fehér kenyeret sütöttünk.

Ilyeneket, illetve ezeket is itt a képen .  Egy kenyér minimál ára 1000 Ft volt.  Úgy gondolkodtam, hogy nem ingyen kérek pénzt a családnak, hanem adok is valamit. Mennyi pénzt  elkótyavetyélünk cigire, kólára, csipszre,  egyszer adhat aki akar jó célra is.


Minden kenyér elfogyott, összejött 40 ezer forint.
Mint kiderült mosógép van, viszont a lakásban a gáztûzhely meglehetõsen romos állapotú. 



Ma hazafele jövet a Metró áruházban  vettünk egy  MORA PS 131 MW 1 jelû gáztûzhelyet  39.992 forintért.


Itt még becsomagoltan.


Aztán kibontottuk, és kiderült, hogy nincs benne PB gázhoz fúvóka, így egybõl a szerelõhöz kellett vinni, de õ legalább szakszerûen beköti hétfõn, így a jótállás is érvényes lesz.




Négy égõ, viszonylag nagy sütõvel, öntisztító sütõ, tepsi, ami kell bele.

Befejezés:
Újra csak megköszönni tudom a segítségeimnek is, és azoknak is akik megvették a kenyereket. Többen visszajeleztek, hogy nagyon ízlett:)
És számomra a tanulság?   Azok, akikre én gondoltam, hogy elsõre jelentkeznek, hogy õk biza kérnek egyet, hát azok nem jelentkeztek.  Valószínû az     EQ-juk hibás, kicsi a szociális érzékenységük, legalábbis szeretném ezt hinni, mert a másik gondolat elég kiábrándító.

Csak biztatni tudok mindenkit, akinek lehetõsége van , hogy segítsen ha kérik. Csak egy csepp amit adunk, de egyszercsak összejön egy vödörrel.  És elég jó érzés.







Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2014/03/legyet...

sponsored links

Keres?s