~ KÖTÖTT TÉSZTALEVES ~

2014-07-31

sponsored links

Print Friendly and PDF




 Egyszerû és olcsó hozzávalókból nagyszerû, tartalmas levest varázsolhatunk az asztalra. Ez a szabolcsból származó, gömös vagy görcs leves igencsak laktató és finom, a benne levõ tésztacsomóktól, ráadásul mutatós levesbetét is egyben.


? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 2 tojás, liszt amennyit felvesz a tojás, 1 kk só,
Töltelék : - 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 ek zsír, 1 / 2 ek pirospaprika, só, bors
Leves : - 2 nagyobb répa, 1 karalábé, 2 db gyökér, 1 csokor zeller, 1 csokor aprított petrezselyem, 1 leveskocka, só, bors ételízesítõ, darált paprika

- A zöldségeket tetszõlegesen felaprítjuk és kevés zsíron átpirítjuk, felöntjük vízzel , hozzáadjuk a leveskockát, a zeller zöldet, a petrezselymet és félpuhára fõzzük.
- A hagymát nagyon apróra vágjuk, vagy aprítógépbe tesszük és a zsíron megdinszteljük, tûzrõl lehúzva, hozzákeverjük a pirospaprikát pici sót és a borsot.
- A tésztához összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hagymás zsírral .
- Felhajtunk  kb 1, 5  cm  széles darabot, majd éles késsel elvágjuk, a csíkból laza csomókat kötünk, majd eltépjük és addig folytatjuk amíg el nem fogy a csík.
- Megint felhajtunk 1, 5 cm - es darabot és ugyanúgy járunk el ahogy az elõbbiekben le van írva, mindvégig, amíg el nem fogy a tészta.
- A kis csomókat beledobjuk a levesbe és kb 15 percig fõzzük. 






Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s