~GLUTÉNMENTES CSOKOLÁDÉS MEGGYHABOS TORTA ~

2017-12-10

sponsored links















 Több ismerõsöm lisztérzékeny, bár a családomban még nem tapasztaltunk gluténra érzékeny tüneteket, de ki tudja hogy egyszer valaki majd azzá válhat. Ma már szinte minden élelmiszer üzletben kaphatóak gluténmentes termékek és alapanyagok, amivel nagyon jól kordában tartható ez a fajta betegség .
Készítettem egy tortát, természetesen nem tartalmaz glutént és nagyon finom. A piskóta könnyed, a krém pedig fantasztikusan finom, a hozzáadott csokoládé ízétõl. 

?HOZZÁVALÓK? - 20 cm - es formához
Piskóta :
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek rizsliszt
- 2 ek kakaópor
- 7 g sütõpor ( Dr. Oetker )
Meggyhab :
- 1 üveg meggybefõtt
- 5 dl meggylé
-  2 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor ( Haas )
- kb 5 ek cukor
- 5 dkg gluténmentes étcsokoládé 
- 2 dl tejszín
Díszítés :
- 2 dl tejszín
- 5 dkg gluténmentes étcsokoládé ( Pl Torras )


  • A sütõt 200 °C - ra elõmelegítjük, egy kapcsos tortaforma aljába sütõpapírt fektetünk.
  • A pikótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütõporral, kakaóval vegyített rizslisztet. Kb 30 - 35 perc alatt tûpróbáig sütjük.
  • Ha a piskóta megsült rácsra borítva lehúzzuk róla a sütõpapírt és hagyjuk kihûlni, majd 3 lapra vágjuk.
  • A meggybefõttet leszûrjük, a levét hogy 5 dl legyen kiegészítjük vízzel. A fele meggyet pedig leturmixoljuk. 1 dl meggylében simára keverjük a pudingport, a többit a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot és sûrû krémmé fõzzük. Még forrón elkeverjük benne az összetördelt csokoládét és a maradék meggyet.  Fóliával letakarjuk ( így nem bõrödödik be ) és teljesen kihûtjük. 
  • A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a meggykrémmel, a krém 3 / 4 - ed részével betöltjük a piskótalapokat, a maradékkal pedig bevonjuk a tetejét és az oldalát. 1 órára hûtõbe tesszük dermedni, majd felvert tejszínnel, csokoládéreszelékkel díszítjük. 



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s