~DIÓS - TÚRÓS POGÁCSA ~

2014-06-13

sponsored links





Kicsit eltérõ ízvilág a hagyományos pogácsákkal ellentétben. A pirított dió és a fokhagyma különlegessé teszi ezt a túrós, omlós rágcsálnivalót és kiváló kisérõje lehet, akár egy finom házi pálinkának is. Ráadásul, még ezt a színpompás diót is elrágcsálhatjuk mellé.
Az elkészítése roppant egyszerû és gyors, szinte nem lehet belõle eleget készíteni.

? HOZZÁVALÓK ?
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 5 dkg dió
- 18 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 /2 ek só
- õrölt bors - ízlés szerint
- 1 tojás - a kenéshez
- durvára vágott dió - a szóráshoz

- A diót pirítsuk meg, majd ha kihûlt daráljuk le.
- A lisztet vegyítsük össze a dióval, morzsoljuk össze a vajjal és a túróval, reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük, majd a tojás hozzáadásával gyúrjunk egynemû tésztát.
- Csomagoljuk folpackba és tegyük kb 1 órára a hûtõbe.
-  Lisztes felületen, nyújtsuk ki a tésztát kb 1, 5 cm - es vastagságra és 3 cm - kiszúróval szaggassunk pogácsákat.
- Rakjuk sütõpapírral bélelt tepsibe, a tetejét kenjük le felvert tojással és szórjuk meg durvára vágott dióval .
- Elõmelegített 180 °C - on süssük szép pirosra.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s