~ CUKKINIS CSIRKEMELL ~

2018-07-22

sponsored links

Ha már nem tudnátok mit kezdeni a cukkinivel, készülhet vele nagyon fincsi húsétel is. Nálam most viszonylag nagyobb darabokra vágva került a csirkemell mellé, de el tudom képzelni kisebb hasábokra vagy kockákra vágva is. A kaporral és a snidlinggel fûszerezve tényleg nagyon fincsi étel, nem mellesleg gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ. Sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában is.


Hozzávalók 4-6 személyre:
 3 csirkemellfilé (kb. 70 dkg)
 kevés olaj
 só
 frissen õrölt bors
?   3 salátacukkini (kb. 70 dkg)
?   aprított kapor
?   aprított snidling
?   1 púpozott teáskanál étkezési keményítõ
?   1 kis pohár Mizo laktózmentes tejföl (150 g)
?   1 doboz Mizo laktózmentes fõzõtejszín (330 ml)
a tálaláshoz:
 aprított snidling
?   párolt rizs


A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit eltávolítjuk, és a zöldséget elõször keresztben 3-4 darabra, majd hosszában mindet 4-4 hasábra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, pirítani kezdjük rajta a húst. Ízesítjük sóval és borssal, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a cukkinit, fûszerezzük kaporral és snidlinggel. Roppanósan puhára pároljuk, és hozzáöntjük a keményítõvel elkevert tejfölt és tejszínt. Pár percig még rotyogtatjuk, végül snidlinggel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/07/cukkinis-...

sponsored links

Keres?s