~ CITROM PITE ~

2014-05-21

sponsored links





 Már rég hoztam pitét, hát íme : - elképesztõen finom, laza citromos krém, kakaós tésztába ültetve.
Kellemes, hûsítõ és üde. A csokiforgács pedig, csak hab a tortán.
Felavattam az új piteformámat, ami szerintem a kedvencem lesz . . .  ez egy 35 x 11 cm nagyságú, teflonos és az alja kivehetõ, ami lényegesen megkönnyíti a sütemény kiemelését a formából. 
Öltet : innen

? HOZZÁVALÓK ?

Tészta : - 18 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg xylitol, 1, 5 dkg kakaópor, 1 tojás, csipet só
Töltelék : - 3 db tojás, 8 dkg xylitol, 1 dl tejszín, 2 citrom reszelt héja + 1 - nek a leve, fél dl limonchello
Díszítés : durvára vágott étcsokoládé
- A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, csomagoljuk folpackba és tegyük hûtõbe.
- A töltelékhez, keverjük habosra a tojásokat a cukorral, reszeljük hozzá a citromok héját, öntsük hozzá a levét és a limonchellot.
- Végül, keverjük lazán bele, a tejszínt is.
- A tésztát nyújtsuk ki és béleljük ki vele a piteformát - ( nálam most 35 x 11 cm ) .
- Szurkáljuk meg villával majd öntsük bele a citromos masszát.
- Elõmelegített 180 °C°- os sütõbe süssük kb 30 - 35 percig ( Végezzünk tûpróbát )
- Ha megsült, hagyjuk a formába kihûlni, majd vegyük ki és díszítsük csokoládéval.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s