~ ADVENTI KAL?CS ~

2022-11-27

sponsored links



 ?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 25 dkg t?r?, 30 dkg liszt, csipet s?, 1 cs van?li?s cukor
- 4 ek porcukor, 1 tk cukor, 2 dkg ?leszt?
- 1 toj?s, 50 ml ?tolaj, kb 150 g tejf?l
t?ltel?k :
- 5 ek baracklekv?r, mazsola, rum

  • A t?szt?hoz, a tejf?lt meglangyos?tjuk, majd elkeverj?k benne a cukrot, belemorzsoljuk az ?leszt?t ?s hagyjuk felfutni. 
  • A lisztben elmorzsoljuk a t?r?t, majd hozz?adjuk a porcukrot, a van?li?s cukrot, az ?leszt?s tejf?lt, a toj?st ?s az olajat, majd az eg?szet egynem? t?szt?v? gy?rjuk. ( ha l?gyabb lenne a t?szta kev?s lisztet, ha kem?ny akkor m?g tejf?lt adhatunk hozz? ) Letakarva 60 percig pihentetj?k.
  • Ha a t?szta megkelt kb f?l cm - es vastags?g?ra kiny?jtjuk, megkenj?k lekv?rral ?s megsz?rjuk a rumban ?ztatott ?s lesz?rt mazsol?val. A t?szt?t a hosszabik oldala ment?n feltekerj?k, majd egy ?les k?ssel k?z?pen kett?v?gjuk. A k?t r?szt ?sszetekerj?k ?gy , hogy a v?gott r?sz mindig fel?lre ker?lj?n. A v?geket a t?szta al? hajtjuk ?s belehelyezz?k egy s?t?pap?rral b?lelt hossz?k?s form?ba. 
  • A kal?csot 180 ?C - ra meleg?tett s?t?ben, kb 35 - 40 perc alatt megs?tj?k. Porcukorral lesz?rva, felszeletelve t?laljuk. 

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2022/11/...

sponsored links

Keres?s