Ázsiai halleves

2017-02-16

sponsored links









Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert jó kis fûszeresek, színesek és egészen feldobják az ember hangulatát ilyen borongós idõben. :) Ez a leves roppant egyszerû és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. :D









Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg halfilé (tõkehal, afrikai harcsa, vagy amit szeretünk)
1 kis vöröshagyma
1/2 piros húsú paprika
1 sárgarépa
1 tk. kínai hétfûszer keverék
1 ek. olaj

6 dl kókusztej (2 dl kókusztejszín és 4 dl víz keverékébõl)

A tálaláshoz:
3 szál újhagyma

vöröshere csíra


  1. Felhevített olajon néhány perc alatt lepirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, paprikát és a gyufaszálra vágott sárgarépát.
  2. Lehintjük a fûszerkeverékkel, sózzuk, átkeverjük, majd felöntjük a kókusztejjel. Lassú tûzön félpuhára fõzzük a zöldségeket.
  3. A halat 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, majd további néhány perc alatt készre fõzzük.
  4. Tálaláskor vöröshere csírával és karikákra vágott újhagymával díszítjük.














Tipp: Ha valaki nincs kibékülve a hallal, de mégis hússal készítené el, akkor a csirkemell jó választás lehet. :) Ekkor viszont a húst már a zöldségekkel együtt lepirítjuk és együtt fõzzük. Természetesen készíthetjük a levest csak zöldségekbõl is, ez esetben érdemes a mennyiségeket megduplázni.



A receptet a Kifõztük februári számában is megtaláljátok. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s