Óvári sertésszelet.

2018-03-10

sponsored links




A hétvégére pár szelet sertéskarajt vásároltam még a hét közepén, igaz akkor még elképzelésem sem volt, hogy majd mi is készül ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy Óvári szelet már régen volt, így beszereztem hozzá a gombát, sajtot, sonkát, és ma el is készült ez a finom, és igencsak laktató hússzelet. A hússzeleteket serpenyõ helyett a sütõben sütöttem elõ, ezzel is leegyszerûsítve... majd szintén a sütõben sütöttem készre. Köretnek én rizst, és párolt zöldséget kínáltam hozzá, de ez már ízlés dolga.




Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
8 szelet gépsonka
16 db szeletelt sajt
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
õrölt fehér bors
2 tk ételízesítõ
1 tk kakukkfû
1 tk majoranna
4 ek Vénusz étolaj 





A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint mindkét felét szórjuk meg sóval, és hagyjuk kicsit állni.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd locsoljuk meg az étolaj felével, és helyezzük rá a besózott hússzeleteket.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg az õrölt borssal, és a fûszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellõen átjárják a húst.

A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A maradék étolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.

A befûszerezett hússzeleteket helyezzük be a sütõbe, és közepes hõmérsékleten süssük 15-20 percig, majd vegyük ki a sütõbõl. 

Ezután az elõzõleg megpárolt gombát kanalazzuk rá a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk rá egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd tegyük vissza a sütõbe és kb. 15 perc alatt süssük készre. 

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst, és párolt zöldségeket készítettem.

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/03/o...

sponsored links

Keres?s