Át kell állni

2017-04-29

sponsored links

Nagyjából két hete lehettünk itthon Prücsivel (aki ekkor már ugye 2,5 hónapos volt), mikor péntek este az Urammal együtt elmentünk sétálni babakocsival. Neki speciel ez volt az elsõ babakocsis sétája, és már jó fél órája tologattuk a picurkát, mikot elõvettem a kérdést, hogy mit együnk vacsorára. Nem tagadom, mostanság nem állok jól a hûtõ feltankolását és a fõzést illetõen, így gyakori vendég nálunk az ételfutár. Fõleg a hét végére, amikorra kifogy a szülõktõl kapott ellátmány. :) Nos tehát, elõveszem a kérdést, hogy rendeljünk-e, mit rendeljünk, honnét rendeljünk stb. Tanakodunk nagy bõszen, nehezen jutunk dûlõre a kérdésben, mert ugye sokféle étel most sajnos ki van lõve nálam, amiket amúgy örömmel ennénk. Már épp kezdem feladni a dolgot, mikor nagy lelkesen elõáll a megoldással az Uram: Ugorjunk be a sarki étterembe egy rántott sajtra. Megállok, ránézek kérdõn, majd a babakocsira sandítok. Semmi reakció. Mire én: Prücsivel??? Ekkor leesik végre neki. :) Hát bizony, át kell még állni. :) Bár lehet, mire átállunk, már vihetjük is magunkkal, de persze akkor hivatalosan még csak két hetesnek számított.

És ha már mára ilyen ronda idõ jutott megint - persze nehogy már ki tudjak menni kicsit a kertbe hétvégén, hogy végre itthon az Uram és van segítség -, hozok egy ilyen esõs napra való leves receptet. Én most tuti nem szöttyögnék külön a zöldségek sütõben sütögetésével egy leveshez, de remélem nektek több idõtök van, mert bizony megéri, teljesen más íze lesz tõle a levesnek, fantasztius. A sült paradicsom levesnél tapasztaltam ezt elõször és imádom.

Sült karfiol- és fokhagymakrémleves


Hozzávalók 6 személyre
1 nagy karfiol (75 dkg tisztítva mérve)
6 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 dl tejszín
3 dkg reszelt parmezán vagy más, intenzív ízû, kemény sajt
1,2-1,5 l zöldségalaplé
olívaolaj

õrölt bors

A karfiolt rózsáira szedjük, és a pucolatlan fokhagymagerezdekkel együtt sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal. 200 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt megsütjük.
A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, fazékban, kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sült karfiolt és a héjából kinyomkodott fokhagymát. Forrástól számított 10 percig fõzzük, botmixerrel pürésítjük. Ha túl sûrû, adhatunk még hozzá kevés vizet. Felforraljuk a levest, majd beleöntjük a tejszínt, összemelegítjük, de már nem fõzzük. Ízlés szerint sóval, borssal még fûszerezhetjük. Közvetlenül tálalás elõtt belekeverjük a parmezánt, és tányérra szedve keveset szórunk a tetejére is.

CH tartalom: 8 g CH/fõ
Kalóriatartalom: 128 kcal/fõ



Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2017/04/at-kell-...

sponsored links

Keres?s