Õszibarackos pite + Nyereményjáték

2014-08-12

sponsored links

_MG_9385_a

Már régóta vágytam egy olyan pitére, ami tele van gyümölccsel és az alján és tetején is van tészta… akár flancosan, olyan keresztbe font tésztacsíkokkal borítva, de a sima egyszerû tészta bevonat is megteszi… gondoltam. Végül nem extráztuk, csak egy sima borítást kapott a süti, de isteni finom lett. Szaftos, sûrû, szirupos, édes barackok vékony tészta között megsütve. Ezt tálaláskor megfejeltük néhány gombóc vanília fagyival… hát mit mondjak… régen ettem már isteni finom házi sütit, de ez megérte a fáradozást!

Sok-sok fotó készült a pite készítésekor, mert egy barátomnak fotóztunk mérõ cupokat “munka” közben. Ezek nem akármilyen mérõ cupok: szép pirosak, egymásba helyezhetõk, könnyen tisztíthatók, felakaszthatók, ráadásul még össze is csukhatók, így nagyon kis helyen is elférnek és könnyû magunkkal vinnünk például egy nyaralásra (én is viszem magammal a Balatonra :) ), ha esetleg sütnénk, fõznénk a vakáció alatt is. Ezekbõl a fotókból láthattok néhányat a bejegyzésben, ha pedig nyerni szeretnétek magatoknak egy négy darabos mérõ cup szettet, akkor ne habozzatok játszani a bejegyzés végén.

(A mérõ cupok ellenére a recept hozzávalói grammban vannak megadva, a fotók a cupok használatban való szemléltetését segítik. A megadott tészta mennyiség egy kb. 22 cm-es és egy 18 cm-es kerek pite formára elegendõ.)

Õszibarackos pite ...

Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/08/oszibar...

sponsored links

Keres?s