Áprilisi tél... könnyû ételekkel

2017-04-19

sponsored links


 Bizonyos idõnként szokott ilyen bolond április lenni, emlékszem sok évvel ezelõtt, egyszer úgy döntöttünk, hogy a húsvétot, ami akkor szintén április elején volt, lent töltjük a balatoni telken, milyen isteni lesz élvezni a tavasz elsõ meleg napsugarait, jókat sétálni azon az isteni balatoni vizes levegõn, lent a parton, a környék egyetlen cukrászdájában fagyizni... a terv jó volt, de az idõjárás közbeszólt. Még szerencse, hogy Budapestrõl vittem le egy hatalmas fazék csülkös töltöttkáposztát, gondolván, ha jó lesz az idõ ne kelljen már a konyhában töltenem fõzéssel.
Nos ugyanilyen hószakadás volt hatalmas hópelyhekkel, hideg, havasesõ, orkánszerû szél végig az összes ünnepnapon, ki sem mozdultunk, filmeket néztünk, olvastunk, kártyáztunk, fûtöttünk ezerrel, a forró gázkályhán pedig egész nap ott rotyogott a káposzta, mindenki akkor evett amikor jól esett neki, persze mást is ettünk nem csak káposztát, volt fõtt sonka tojással, volt friss ropogós héjú puha bélzetû kenyér, vaj, retek, újhagyma garmadával, sütöttünk palacsintát rengeteget.
Végül is istenien éreztük magunkat.
 A magnólia bokrom még virágban, a leanderek szegények próbálják állni a sarat, remélem nem pusztulnak ki, csak nincs annyira hideg.
 A húsvéti maradékokra egyelõre ránézni sem bírok, salátalevest fõztem tojásrántotta-kockákkal, nem látszik a képen, de spárga is van benne, isteni finom. Szeretek ehhez a leveshez retket és újhagymát enni, nekem passzol hozzá.
 Csemegének pedig tejszínes almaszószt, persze hogy édesítõszerrel.
+-


































-


Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/04/aprili...

sponsored links

Keres?s