Élesztõs csöröge

2017-02-17

sponsored links

Az élesztõs csöröge csak abban különbözik a fánktól, hogy az elõzõbe a többi hozzávaló mellett tejföl és citromhéj is kerül, a fánkot pedig csak szimplán tejjel dagasztjuk. 
Hozzávalók: 25 g friss élesztõ, 100 ml langyos tej, 1 evk. cukor, 2 evk. liszt. Még: 500 g finom liszt, 3 evk. cukor, 1 kisk. só, 4 evk. olaj, 4 tojássárga, 4 evk. tejföl, 1 citrom héja.
A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk a szokásos módon.
Langyos helyen, duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát deszkára borítjuk, újra átgyúrjuk, sodrófával 1/2 cm vastagságúra kiserítjük, késsel vagy derelyemetszõvel téglalapokat vágunk, mindegyik közepét bevagdossuk, kifordítjuk, majd forró olajban sorra kisütjük.
Papírtörlõre szedjük ki, majd ha egy picit hûltek, mindegyiket vaníliás porcukorba forgatjuk.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2017/02...

sponsored links

Keres?s