Újra vegetáriánus fasírt.

2017-08-19

sponsored links

Ezúttal füstölt tofuból, zöldbab fõzelékkel. A tofu és a zöldbab hüvelyes, a fasírtba gyúrt teljes kiõrlésû kenyér és a habarás gabona, tehát teljes értékû fehérje születik. Mi kell még hozzá? Hááát, az íz, meg az illat, aminek szintén nem voltunk hiányában. A füstös tofuhoz egy kis bors, minimális fûszerpaprika és fokhagyma (nálunk helyette hing, hogy L. is ehessen belõle). A zöldbabfõzelék pedig ezúttal "magyaros" (nos, ezen vacakoltunk egy kicsit, mert nálunk ez eddig hófehér volt, és tartottunk a komfortzónán kívüliségtõl, de szerencsésen belül maradtunk), így a minimális lecsóalap és a fokhagyma (ebbõl nem eszik L, mert a "tömény" zöldbabot nem szokta szeretni, de pl. a zöldbabos rizst szereti) ízessé és illatossá tette.

A fasírt hozzávalói (15 db lett belõle):
  • 40 dkg füstölt ízû tofu
  • 2 db zsemle nagyságának megfelelõ mennyiségû, teljes kiõrlésû szikkadt kenyér
  • 1 evõkanál útifúmaghéj (ez ne ijesszen el, ha nem jutsz hozzá, és eszel tojást, akkor abból 1 db)
  • 1-2 evõkanálnyi szezámmag (el is maradhat)
  • õrölt bors
  • pici fûszerpaprika
  • 1-2 cikk zúzott fokhagyma (helyette nálunk hing)
  • zsemlemorzsa 
  • olaj a sütéshez
Tudvalévõ, hogy kényelmes vagyok, ezért én a fasírtnak valókat - a petrezselyemzöld, zsemlemorzsa és az olaj kivételével mindent - beletettem az aprítógépbe és összekevertem. Persze mindez egy villával, vagy kézzel is kivitelezhetõ.
A masszába belekevertem a petrezselyemzöldet, és azután 15-20 percig állni hagytam, hogy az útifûmaghéj  megduzzadhasson.

Kigombócoztam, ellapogattam a gombócokat és zsemlemorzsába forgattam a fasírtokat.

Forró olajban oldalanként kb. 3 percig sütöttem úgy, hogy amikor beletettem a fasírtokat a serpenyõbe, akkor levettem a lángot takarékra, és az átfordításkor ismét felvettem.
Papírtörlõn leitattam a felesleges olajat.







    Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2017/...

    sponsored links

    Keres?s