Ügyintézés az ELMÛ-nél, avagy az ügyfélszolgálaton ülõ nem tudja kiszámolni mennyi lesz a fogyasztásod ha közlöd, hogy havonta csak 1X nyírsz füvet

2017-08-15

sponsored links

Inkább ne akarj személyes ügyfélszolgálatra menni, ha nem élet-halál kérdése... egyszerûbb lesz mindent e-mailben intézni, az összes papír a honlapjukról letölthetõ csak kinyomtatod, kitöltöd, aláírod és visszaszeknneled, majd elküldöd e-mailben, aztán már csak várnod kell, el fogják intézni... 
Ugyanitt ha 30 nap múlva sem történik semmi, küld újra az e-mailt.

Ha mégis személyes ügyfélszolgálatra mész készülj fel, hogy itt bizony az emberek az ügyintézõvel szemben leülve kezdik a papírok kitöltését, vagy onnan kezdik a villanyóra sztoriját, hogy 1975-ben megnõsültek és Csepelre költöztek és ez végtelen idõnek tûnik majd. De közben szórakozhatsz az ügyfelek arckifejezésén, mikor megkérdezik, hogy hány kilowattot állítsanak be általánynak... Persze vannak ügyfelek akik majd elkezdik sorolni, hogy nekik csak egy hûtõjük van, egy mikró és havonta egyszer szokott füvet nyírni... na? :-)

Leszek a blogon a sütés-fõzés élmények mellett most más dolgok is, mert sok élmény ér :-)

Általános iskola 8. osztályában kéne egy életre felkészítõ óra, mely során a gyerekek megtanulják az alapvetõ ügyintézések menetét, és a számlák értelmezését. Mert az, hogy a szolgáltatók oldalán ez korrektül le van írva és a számla mögött ott egy papír, ami ezt leírja annak értelmezését a gyakorlatban semmit sem ér.
Az életre felkészítés része lehetne, hogy már gyerekként megtanulják, hogy ha egyszer vesznek egy ingatlant kérjenek a közmûvekre nullás igazolást, a gázórára pedig még mielõtt fizetnek az ingatlanért rendeljenek hivatalos ellenõrzést.

Nem könnyû a szolgáltatóknál az ügyintézés, ott is emberek dolgoznak és néha hibáznak, és van amikor nem sikerül pár nap alatt kijavítani a hibát, van mikor 4-5x kell kérni, de nincsenek lehetetlenek míg az ember olyat kér, ami nem ütközik végzetesen a szabályokkal :-)

Folytats a blogon ... jucyblog.blogspot.com/2017/08/ugyinte...

sponsored links

Keres?s