Áfonyás pite (paleo)

2017-08-17

sponsored links




Tulajdonképpen a paleo túró morzsát házasítottam össze a sárgabarackos pitével, csak éppen sárgabarack helyett áfonyát használtam.

Hozzávalók: 

a tésztához:
2,5 dkg porrá õrölt eritrit
2 L-es tojás
2,5 dkg víz
10 ml citromlé
4 dkg folyékony kókuszolaj

a kenéshez:
1 evõkanál kókuszolaj

az áfonyás réteghez:
40 dkg áfonya
fél dl víz
1 dkg pektin
5 dkg eritrit

a felsõ réteghez:
25 dkg ToTu 
2 tojás
2,5 dkg nyílgyökérliszt 
3 evõkanál eritrit
fél vaníliarúd kikapart magjai
1 dl cocomas 
2,5 dkg szoba hõmérsékletû kókuszolaj 
fél kezeletlen citrom héja és leve


A tésztához habverõvel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemû tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hõmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idõ hûtõszekrénybe kell majd tenni. A tésztát kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 175 fokos sütõben 10 perc alatt elõsütjük. Az áfonyás réteghez az áfonyát a vízzel addig fõzzük amíg a szemek szétesnek és levet eresztenek. Hozzákeverjük az eritrittel elkevert pektint és még 5 percig fõzzük. Félretesszük. A felsõ réteghez  tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. A sárgáját a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban egynemû masszává dolgozzuk. Fellazítjuk a tojáshab harmadával. Óvatosan, hogy össze ne törjük hozzáforgatjuk a maradék habot is. A pitetésztába töltjük az áfonyát, majd óvatosan rákanalazzuk a felsõ réteget. Elsimítjuk, majd a sütõbe visszatéve, tartva a hõfokot 35-40 perc alatt készre sütjük. Kihûtjük, majd szeletelés elõtt pár órára (a legjobb egy egész éjszakára) hûtõbe tesszük dermedni. 


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.



Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s