Áfonyás-csokoládés piskóta

2017-10-03

sponsored links

Õszi pitéknél, almás, áfonyás vagy éppen körtés... nincs is finomabb. Ilyenkor már nem válogathatunk a gyümölcsök terén, igen leszûkült a lehetõségünk. Ehhez a nagyon egyszerû piskótához, aminek pite formája van most éppen friss áfonyát használtam, de helyettesíthetjük felkockázott almával, körtével vagy éppen szõlõvel is.
Emma is ráhangolódott már ezen gyümölcsökre. Párolva sütõtökkel, pici fahéjjal... óriási kedvenc. Azt hiszem jobban gyûri befelé, mint az õszibarackot. A sütõben sült vagy a párolt gyümölcsök pocak barátak, sokkal könnyeben emészthetõk és szerintem ízletesebbek is, nem beszélve arról, hogy édesebbek lesznek. Annyira imádom, hogy nem válogat. Egyszerûen bármi jöhet, bármivel. Anyu fõztjénél nincs is jobb. Ezzel én is így vagyok :)
De akkor most jöjjön a recept a sok szövegelés után. Csupa egészséges, finom alapanyagokból készült, nyírfacukor felhasználásával.
A recept pedig megjelent a Kifõztük magazin októberi számában is.








Áfonyás-csokoládés piskóta
Hozzávalók 26 cm átmérõjû piteformához
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
5 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg kukoricakeményítõ
1 teáskanál sütõpor
15 dkg olvasztott vaj
3 tojás
10 dkg nyírfacukor
25 dkg áfonya
10 dkg étcsokoládécsepp

a tetejére:
3 evõkanál szeletelt mandula

a formához:
olvasztott vaj

a tálaláshoz:
nyírfaporcukor

Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a kukoricakeményítõt és a sütõport. A tojást habosra verjük a nyírfacukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a vajat. A száraz alapanyagokat beleszitáljuk, krémesre keverjük, végül a csokoládécseppeket is beleforgatjuk. A formát kivajazzuk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd elosztjuk rajta az áfonyát, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihûlni. Nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/10/afony...

sponsored links

Keres?s