Édesburgonya krémleves, sajtos csavarttal

2018-03-19

sponsored links

Még mindig nagy kedvenc nálunk az édesburgonya. Ilyen hideg napokon, mint a mai is, igazán jól esik egy kis lélek melengetõ leves. Bár a téli depresszióból kirángatni nem fog, legalábbis engem nem, de a testemnek jól tesz, mert legalább átmelegít. Egyik héten hétfõn plusz 20, a következõ héten -2 és szakad a hó. Nem hiszem el... már sírni tudnék. Vár ránk a játszótér, a kinti séta, a friss tavaszi levegõ és a fák... mikor virágoznak? Mikor fog sütni egész nap a napocska? Az utóbbi idõben igaz enyhébbek a telek, de nagyon elhúzódnak. A 12 hónapból szinte 7 fûtésszezon. Nem szeretem a bezártságot, remélem héten lezárul ez az idõszak.






Édesburgonya krémleves, sajtos csavarttal
Hozzávalók (4 személy részére):
3 közepes édesburgonya
3 közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 evõkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
frissen õrölt bors

bors
1,5 liter húsalaplé

tálaláshoz:
tejszín

továbbá
25 dkg kész levelestészta
1 tojás
reszelt goudasajt

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, kevés olajon megdinszteljük. A kétféle burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymára tesszük. Felöntjük húsalaplével, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfûvel. Fedõ alatt puhára pároljuk. A végén krémesre turmixoljuk. Belefõzhetünk 2-3 evõkanál tejszínt, de mellé is tálalhatjuk, ha valaki nem szereti.
A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük felvert tojással, majd jól megszórjuk sajttal. Keresztben kettévágjuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra. Két végénél fogva megtekerjük, sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Elõmelegített 200 fokos sütõbe helyezzük és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Leves mellé tálaljuk.






Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/03/edesb...

sponsored links

Keres?s