Édesburgonya fasírt
sponsored links
Egy finom fõzelék mellé például, mert nem készíthetünk mindig fasírtot húsból :)
Hozzávalók:
- 40 dkg édesburgonya (kb 2 közepes gumó)
- 8 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 3 dkg zabpehely
- 1 tojás
- 2 cikk fokhagyma
- 0,5 citrom leve
- 1 teáskanál zúzott koriandermag
- 1 evõkanál petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- Az édesburgonyát héjastól tepsire tesszük, és 180 fokos sütõben, kb 45 perc alatt puhûra sütjk.
- Beáztatjuk a zabpelyhet 0,5 dl vízbe.
- Meghámozzuk, villával összetörjük az édesburgonyát, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk.
- A masszából nedves kézzel nagyobb golyókat formázunk, kialpogatjuk, és forró kókuszzsíron, egy serpenyõben mindkét oldalát megsütjük. Én nem használok sok zsiradékot (ebben az esetben úgy bõ 3 evõkanálnyi elég volt), egy jó minõségû serpenyõben kevés kókuszzsíron is tökéletesre sül.