Édesburgonya fasírt

2017-01-12

sponsored links


Egy finom fõzelék mellé például, mert nem készíthetünk mindig fasírtot húsból :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg édesburgonya (kb 2 közepes gumó)
  • 8 dkg teljes kiõrlésû liszt
  • 3 dkg zabpehely
  • 1 tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 0,5 citrom leve
  • 1 teáskanál zúzott koriandermag
  • 1 evõkanál petrezselyemzöld
  • só, õrölt bors
  • kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:

  • Az édesburgonyát héjastól tepsire tesszük, és 180 fokos sütõben, kb 45 perc alatt puhûra sütjk.
  • Beáztatjuk a zabpelyhet 0,5 dl vízbe.
  • Meghámozzuk, villával összetörjük az édesburgonyát, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk.
  • A masszából nedves kézzel nagyobb golyókat formázunk, kialpogatjuk, és forró kókuszzsíron, egy serpenyõben mindkét oldalát megsütjük. Én nem használok sok zsiradékot (ebben az esetben úgy bõ 3 evõkanálnyi elég volt), egy jó minõségû serpenyõben kevés kókuszzsíron is tökéletesre sül.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/01/edesbu...

sponsored links

Keres?s