Édes-savanyú csirkemell

2017-06-21

sponsored links

Nem egy megszokott ízvilág, de én nagyon szeretem. Próbáljátok ki ti is!





Édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • olaj
  • 2 sárgarépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 20 dkg felkockázott ananász (konzerv és leve)
  • 1 ek étkezési keményítõ
  • 2 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • bors
  • 1 kk frissen reszelt gyömbér
  • 3 dl paradicsomlé
  • 5 db szegfûszeg

Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott hagymát és a vékonyra karikázott sárgarépát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, ananászkockákat, gyömbért, szegfûszeget, felöntjük a paradicsomlével és néha megkevergetve készre fõzzük. Az ananászlevet elkeverjük a keményítõvel, ezzel sûrítjük be a tûzrõl levett csirkét. Ízesítjük sóval, borssal, ecettel, cukorral, 2-3 perc alatt összefõzzük. Szójaszósszal meglocsolt párolt rizzsel tálaljuk.





Szabi magtanult mászni! :) Kortársainál tovább várt a mászással, de most egybõl nagyon ügyesen mászik és mindenhova is be/felmászik. :) Ügyesen feláll, leül, igaz néha beüti a buksiját. Úgy érzem folyamatosan rajta kell legyen a szemem. Egyelõre rejtély még, hogy miként fogom megoldani, hogy ne korlátozzam, de védjem meg a nagyobb sérülésektõl, mutassam meg mit hogy kell, ahelyett hogy tiltanám, s közben még házimunkát is végezzel... Más hogy oldja meg??




Elkezdõdött a játszóterezés idõszaka is. Egy élmény! :)


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban...

sponsored links

Keres?s