Édes, fahéjas kukoricakása

2017-01-09

sponsored links

Most készítettem ilyet életemben elõször, de nagyon, nagyon finom, mint egy puding :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 dl tej, 1 dl víz, 4 evõkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 2 fahéj rúd, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 ? 1, 5 dl kukoricaliszt, pici só. 5 dkg halva a tálaláshoz. 
Elkészítése: A vizet hozzáadjuk a tejhez, beletesszük a fahéj rúdakat, felforraljuk, 2 ? 3 percig gyöngyöztetjük, majd a fahéjat eltávolítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az õrölt fahéjat, a sót, majd fokozatosan belecsurgatjuk a puliszkalisztet, folyamatosan kavargatva pudding sûrûségûre fõzzük, tálkákba öntjük, halvával a tetején tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/01...

sponsored links

Keres?s