Öregtarhonya

2018-06-20

sponsored links




Egyszerûen untam a délutáni meccset, ott is hagytam, mérgemben álltam neki ennek az ételnek,  meg persze éhes is voltam, mert ma a meleg miatt nem sokat ettem. Alig vártam, hogy elkészüljön.
Desszertnek puncs fagylaltot kanalazgattam, ez is készen lett véve.
 Öregtarhonya csípõs debrecenivel és kovászos uborkával
Hozzávalók:
fél csomag tarhonya
1 ek. sertés zsír
1 db vöröshagyma apróra
1 db paprika kis darabokra
1 db krumpli kis kockákra
pici pirospaprika
só, bors
debreceni vastagabbra karikázva  /pick, tehát jó minõségû/
kovászos uborka  /készen vett fokhagymás vecsési/

Elkészítése:
A kanál zsíron megpirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a hagymát, paprikát, tovább pirítom, sózom, borsozom, meghintem pici pirospaprikával és felöntöm bõ vízzel, beleteszem a krumplit is, felforralom, ezután adom hozzá a debrecenit és kb. 15 percig fõzöm.
Ezalatt minden összepuhul, a folyadékot majdnem beszívja, úgy szeretem, ha a végére marad valami szottyossága, tehát nem teljesen száraz.
Persze kóstolom, hogy jó sós és borsos legyen, ha szükséges teszek még bele.
Kovászos uborkával tálalom. Isteni finom, nagyon szeretem, mert nagyon egyszerû étel.
Miután jóllaktam, rögtön elégedettebb vagyok a világgal, bár az esti meccs sem valami fergeteges látvány, lehet, hogy megyek lefekszem és még olvasok, azt hiszem jobban járok.
 






Folytats a blogon ... https://zsanuaria.blogspot.com/2018/0...

sponsored links

Keres?s