Zöldséges tonhalkrémmel töltött leveles tészta korongok

2018-07-06

sponsored links





Ahogy megjelennek az elsõ melegebb tavaszi napsugarak, mindenki igyekszik kiszabadulni a négy fal közül. A nyár pedig egyértelmûen az estig a teraszon, kertben ücsörgések idõszaka. Ilyenkor a barátokat, családtagokat is többször invitáljuk kerti partikra, lehet az egészen kislétszámú, spontán összeülés vagy nagy társasággal rendezett buli is.

És mi a legfõbb kérdés egy kerti parti rendezésénél? Hogy mi legyen a kaja! Adja magát, hogy valamilyen bográcsos étel legyen vagy pedig grillezés. De a fõ ?mûsorszám? mellé kellenek kisebb harapnivalók, falatkák is. Itt is, mint minden nagyobb vendéglátásnál nálam az egyik elsõszámú szempont, hogy legyen elõre el(õ)készíthetõ, ne akkor kelljen vele a konyhában tötymörögni, amikor kint már megy a buli és persze a második szempont az egyszerûség.

Ehhez mérten választottam a zöldséges tonhalas krémmel töltött leveles tészta korongokat is a kerti parti egyik résztvevõjének.



Hozzávalók:

leveles tészta ?  ebbõl a hûtött, sütõpapírra nyújtott változatot ajánlom

Hamé tonhalas krém zöldséggel

tejföl

tojás



Elkészítés:

Két pogácsaszaggatóra (vagy egyéb kerek tárgyra) lesz szükségünk, amelyek között kb 2 cm átmérõkülönbség van ? én pl. egy vékony falú üvegpoharat és egy kis pogácsaszaggatót használtam, mert így jött ki a tökéletes méret.

A nagyobb átmérõjûvel kiszaggatjuk a köröket és sütõpapíros tepsibe helyezzük õket.

A kisebb átmérõjûvel alaposan megnyomjuk a tésztát egyenlõ távolságra a szélétõl. Itt figyeljünk arra, hogy ne szakítsuk át a tésztát.

A belsõ kört alaposan megpakoljuk tejföllel ? ez egyrészt ízesítést, plusz textúrát ad, másrészt segít sütés közben lenyomva tartani a kosárkánk belsejét.

A külsõ körívet megkenjünk egyhén tojással (lehet csak a fehérjével vagy elkeverve is).

180 °C-ra elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.

Ezt akár elõzõ nap is elkészíthetjük.

Tálaláskor a kosárkák belsejébe halmozzuk a zöldséges tonhalas krémet.

A tetejét díszíthetjük valamilyen zöldséggel, magokkal vagy akár csak egy kis zöld zellerlevélkével.





A bejegyzést a Hamé támogatta. Kövesd a Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! 












Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/07/06/zold...

sponsored links

Keres?s