Zöldséges rétes

2017-04-28

sponsored links
















Hozzávalók:
1 csomag levelestészta (50 dkg - fagyasztott volt nekem)

1 brokkoli (50 dkg)
fél piros kaliforniai paprika
1 sárgarépa
15 dkg champignon gomba (nálam kis barna champignonok)
kevés póréhagyma
3 dkg vaj
1 evõkanál liszt
kb. 1,5 dl tejszín
10 dkg Feta sajt
kevés olaj
só, bors

1 tojás a lekenéshez
fehér és fekete szezámmag a szóráshoz

A brokkolit rózsáira szedtem (a nagyobbakat szétvágtam kisebb darabokra). A brokkoli szárát meghámoztam, felkockáztam. A sárgarépát, paprikát kisebb kockákra, a pórét karikákra vágtam. A gombát (szép kicsik voltak) negyedekbe vágtam.
A sárgarépát kevés felhevített olajon megpirítottam kicsit, hozzáadtam a többi zöldséget - a gomba kivételével - és pár percig együtt pirítottam, majd 1-2 evõkanál vizet öntöttem alá, sóztam kicsit (vigyázni a sózással, mert a feta sós) és lefedve hagytam kicsit párolódni, de ne túl puhára, maradjon roppanós, mert a sütõben még puhul majd.
A gombát egy külön teflonserpenyõben felhevített olajon szintén megpirítottam, picit sóztam.
Egy lábasban a vajon megpirítottam kicsit a lisztet, majd felöntöttem teszínnel, besûrûsítettem, majd belemorzsoltam a fetát és hagytam elolvadni benne. Ezután hozzákeveretem a párolt zöldségeket - a gombát nem. Szükség szerint sóztam, borsoztam.
A levelestésztát kinyujtottam (megj.: jobb ha azon a sütõpapíron nyujtjuk, amin majd sütni fogjuk, mert így annak segítségével könnyebb lesz feltekerni is és azután azzal áthúzni a tepsire, én most elfelejtettem alátenni, és kicsit problémás volt feltekerni a rétesemet, de azért valahogy megoldottam). A kinyujtott tészta alsó felébe elkentem a tölteléket, rászórtam a gombát. Feltekertem. megkentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal. 200 fokos elõmelegített sütõben megsütöttem ( kb. 60 perc - sütõtõl függ).
Melegen is, hidegen is fogyasztható.
Én most Thomy Hollandaise szósszal tálaltam.







Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/04/zolds...

sponsored links

Keres?s