Zöldséges rizsgolyók
sponsored links
Hidegen, melegen egyaránt finom. Hidegtálra is kitûnõ lehetõség.
Zöldséges rizsgolyók
Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 dkg vegyes fagyasztott mexikói zöldség, só, bors, petrezselyemzöld, 1 tojás, 1 evõkanál vaj; a panírozáshoz és a sütéshez: 1 tojás, liszt és zsemlemorzsa, olaj vagy kókuszzsír.
Elkészítése: A zöldséget kevés vízben rövid idõ alatt puhára pároljuk és leszûrjük. A rizset kétszeres mennyiségû sós vízben megfõzzük, hozzáadjuk a zöldséget, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást és összedolgozzuk. Hagyjuk kihûlni, majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából, lisztbe-tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.