Zé-féle gombakrémleves
sponsored links
Jó krémes, tejszínes, és nagyon gombás. Ez jellemzi Zé gombakrémlevesét, amiért itt a Street Kitchen stúdióban mindenki megveszett. Kuckózzatok be ebben a zord idõben és gyártsatok forró gombakrémlevest!
Zé brutálisan jó gombakrémlevese
Hozzávalók:
- 500 g barna csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfû
- 1 csokor friss petrezselyem
- ? dl száraz fehér bor
- 1,5 dl tejszín
- 5 dl víz
- só, bors
A gomba ? részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tûz forró serpenyõben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, elõzõleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínûre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ? gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evõkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfûvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belõle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesbõl, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.