Zé-féle gombakrémleves

2017-01-11

sponsored links

Jó krémes, tejszínes, és nagyon gombás. Ez jellemzi Zé gombakrémlevesét, amiért itt a Street Kitchen stúdióban mindenki megveszett. Kuckózzatok be ebben a zord idõben és gyártsatok forró  gombakrémlevest!

Zé brutálisan jó gombakrémlevese

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág kakukkfû
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ? dl száraz fehér bor
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • só, bors

gombakremleves1.jpg

A gomba ? részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tûz forró serpenyõben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, elõzõleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínûre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ? gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evõkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk,  és kakukkfûvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belõle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesbõl, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

gombakremleves.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... zeakonyhaban.blog.hu/2017/01/11/ze-fe...

sponsored links

Keres?s