Zsályás-rozmaringos csicsóka krémfehér sajttal

2014-01-23

sponsored links



Akár fura, akár nem, még soha az életben nem ettem csicsókát. Igaz, eddig nem is nagyon botlottam bele sehol. Lehet én nem jártam jó helyen, de eddig valahogy elkerültük egymást. Tegnap azonban megtörtént a nagy találkozás. Nem máshol, mint itt, nálunk a sarki kis boltban. Néztem is nagyot, mikor a zöldséges polcról az egyik ládikából szép kis gumók mosolyogtak rám. ...alattuk a kiírás magyar csicsóka. ...és már téptem is a zacskót, hogy ezt most megkóstoljuk. Annyi fogalmam volt róla, hogy hasonló a burgonyához, bár semmiféle rokoni kapcsolat nincs köztük. Annál inkább szomszédi, ha a zöldségesnél egymás mellé kerülnek. :D Hazafelé jövet azon gondolkodtam, mit kellene belõle készíteni. Beléptem a kapun, a járda mellett szépen sorakoznak a zsályabokrok és már nem is volt kérdés, hogy mi lesz hozzá az egyik fûszer. Mivel a csicsóka alapból kissé édeskés, így tényleg nagyon jól illik hozzá a zsálya és a rozmaring -ami nem mellesleg virágzik, így január közepén :D-, egy kis citromlével, fokhagymával kiegészítve pedig egész különleges lett. A krémfehér sajttal pedig komplett vacsora kerekedett belõle. Mi most fõételként ettük, de biztos vagyok benne, hogy egy szelet grillezett hallal, vagy csirkével is nagyon finom. :)

Hozzávalók 2 személyre:
60 dkg csicsóka ...

    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s