Zellersó házilag

2014-09-17

sponsored links


Tervbe vettem, hogy fûszerkeveréket készítek - persze ezt is mikor, õsszel. Ehhez azonban szükségem volt zellerzöldre. A zöldségesnél már nem lehetett kapni, de Apukám kertjében szerencsére éppen mostanában hozott friss hajtásokat a zeller. Amikor meglátogatott, hozott egy nagy csokorral, így nem volt akadálya a fûszergyártásnak. Vagyis csak azt hittem, hogy zöld utat kapott ez a kis konyhai ténykedés. Sajnos azonban pont akkorra állt be a rossz idõ, amikor az én kis zellerkém teljes pompájában zöldellt a vizes pohárban. Esõs idõ, naphiány - ez a legrosszabb párosítás a szárítási procedúra számára. Eszem ágában sem volt bekapcsolni a sütõt, ui. egy másik fûszer kapcsán már bebizonyosodott, hogy bármit is írjanak a neten, sütõben, 50-100°C-on (a sütõajtó gyakori nyitogatása mellett) marhára nem lehet zöldséget szárítani. Isten ments, hogy egy ilyen eljárástól tönkremenjen a zellerem! Én bizony inkább kiraktam az erkélyre borús idõ ide vagy oda, és hihetetlen módon elég volt neki 2 nap meg egy pár órás napsütés, és így is zörgõsre száradt. Már semmi nem állhatott a házi ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/09/zelle...

sponsored links

Keres?s