Zabtallér (tojás, tej, cukor nélkül)

2017-02-12

sponsored links




Ezek a zabtallérok nagyon jó reggeli falatok, tele tápláló és egészséges összetevõkkel. 




Chia mag, zabpehely, kókuszreszelék, banán, datolya, kókusztej és kókuszvaj, 
meg egy csipetnyi só.
Se tojás, se cukor.
Nem ropogós, inkább rágós, nedves textúrájú.





Nem adtam hozzá tojást, a chia mag beáztatva helyettesíti a tojást.
Nem adtam hozzá cukrot, így is édes a banántól és a datolyától.
Növényi tejjel készült, de akár állati tejjel is készíthetjük.
Könnyen gluténmentessé tehetjük, ha gluténmentes zabpelyhet adunk hozzá.




Zabtallér

Hozzávalók (20 db)
100 g zabpehely (apró, tört)
50 g kókuszreszelék (spar)
15 g chia mag
50 g datolya (magozott)
150 g kókusztej
50 g kókuszvaj
1/2 mk só (mokkáskanál)
2 db banán


1) Kimértem a hozzávalókat és beáztattam a chia magot a kókusztejbe.
Így hagytam 10 percig, ez idõ alatt megduzzadnak a magocskák.
2) A banánt, kókuszvajat, datolyát és a chia magos tejet botmixerrel krémesre turmixoltam.
Hozzákevertem a zabpelyhet, kókuszreszeléket és a sót.
Hagytam újabb 10 percig állni. 
Bekapcsoltam a sütõt 165 fokra (légkeverés, vagy 180 fok).
3) Fagylaltos kanál segítségével kiadagoltam, sütõpapírral borított tepsire rakosgattam.
Villával laposra nyomkodtam.
4) Az elõmelegített sütõben 20 percig sütöttem, amíg a tallérok alja megpirult kicsit.
Tepsin hagytam kihûlni, majd üvegbe rakosgattam.








A sütikhez ízlés szerint tehetünk még fûszereket, illik hozzá a 
narancshéj, citromhéj, fahéj, szegfûszeg, vanília, stb.
Adhatunk hozzá apróra tört csokoládét.



?


A chia magról itt írtam:
A kókusztejet így készítem:











Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s