Zabos túrópuffancs

2017-06-27

sponsored links






Ez a finom reggeli úgy született, hogy valami igazán egészségeset, kalóriaszegényet szerettem volna enni, és nagyjából összekutyultam, amit a hûtõben találtam. Hát remek lett a végerdemény, mert azóta már többször is ettem, hol reggelire, hol vacsorára.
Cukormentes, tartósítószermentes eperlekvárt így készíthetünk: az epret megpucolva fõni tesszük, majd hozzáadunk ízlés szerint nyírfacukrot, xilitet, vagy eritritet (ki amivel édesít). Amikor felfõtt, chia magot kavarunk hozzá, 1 kg gyümölcshöz úgy kb 4-5 evõkanállal, és üvegekbe töltjük. A chia magtól egy idõ után zselés állagú lesz. Azt sajnos nem tudom, meddig áll így el, egyelõre én hûtõszekrényben tálalom, és ilyen finomságokhoz használom :)

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evõkanál zabpehely
  • 4 evõkanál krémes tehéntúró
  • 1 evõkanál xilit (nyírfacukor, eritrit stb)
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • néhány csepp vanília aroma
  • a tálaláshoz: krémes tehéntúró, cukor nélküli eperlekvár (vagy más lekvár)
Elkészítése:

  • A zabpelyhet turmixgépben (blender), vagy más konyhai eszközzel megõröljük.
  • Villával elhabarjuk a tojásokat, majd a zabliszttel, túróval, xilittel, meg vaníliával kikavarjuk.
  • Egy serpenyõben kókuszzsírt forrósítunk, majd egyszerre négy kisebb lepényt sütünk a masszából.
  • Tálaláskor a tetejére túrót, és lekvárt kenünk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/06/zabos-...

sponsored links

Keres?s