Zabkása reggelire

2017-06-14

sponsored links

A zabot természetesen nem fõzzük meg, de hogy felpuhuljon, hogy az enzimek feléledjenek benne jól beáztatjuk. És hogy legyen elég ideje ázni, már elõzõ este szép gondosan elvégezzük ezt a mûveletet.
Lehet rögtön abba a tányérba tenni, amiben el fogjuk másnap fogyasztani, vagy ha magunkkal visszük munkába, akkor akár egy befõttes üvegbe is.
Lehet a zabpehely mellé még más magokat is tenni, pl. mandulát, diót, chia magot, kókuszchipszet, kinek mi van otthon, és lehet aszalt gyümölcsöket is, datolyát, aszalt szilvát, goji bogyót. Lehet édesíteni szirupokkal, mézzel, datolya sziruppal, stb...

Ez itt most egy lehetséges összeállítás, de bátran lehet variálni.



Hozzávalók:

4-5 evõkanál zabpehely
3 evõkanál goji bogyó
1/2 banán karikára vágva
4 evõkanál chia mag
egy marék kesudió
egy marék aszalt meggy
kb 2 dl mandulatej (vagy más növényi tej, lehetõleg frissen készített pl itt találod hogyan készíts mandulatejet) vagy amennyi belefér az üvegbe

A magokat, gyümölcsöket beletöltjük az üvegbe (én itt egy kisebb, kb 3 dl-es üveget használtam), ráöntjük a növényi tejet, és éjszakára hûtõszekrénybe tesszük.
A magok és aszalt gyümölcsök felpuhulnak reggelre és kitûnõ reggelit kapunk.

itt már ráöntöttem a mandulatejet
Reggelre megdagadt a chia mag, és a zab és a goji is megpuhult.

Fogyasztás elõtt legalább 1 órával érdemes kivenni a hidegrõl, ne együnk reggelire hûtõhideget :)

Lehet enni az üvegbõl, én tányérba öntöttem, és öntöttem még rá mandulatejet, hogy még lédúsabb legyen. Vigyázat, nagyon laktató:

a tányérban össze lehet keverni az összetevõket 


Folytats a blogon ... gittarawfood.blogspot.com/2017/06/zab...

sponsored links

Keres?s