Z?ldhagym?s t?r?palacsinta

2022-10-17

sponsored links

 

 
 


A napokban eszembe jutott a szirnyiki, amit kb. 10 ?ve ettem el?sz?r, ?s b?r im?dtam, m?gis j?l r?felejtettem. Ideje lett volna ?jra megs?tni, de mivel k?zelgett az eb?did?, kital?ltam, hogy egy ?letem, egy hal?lom, ?n biza kipr?b?lom s?san elk?sz?tve. Miut?n gyors egym?sut?nban h?rom alkalommal is megs?t?ttem, egy?rtelm?nek t?nt, hogy el?gg? ?zlik ahhoz, hogy helye legyen a blogon. :D
Nem sok id?be ker?l elk?sz?teni, ?s b?r mi eb?dre ett?k, szerintem kifejezetten beillik vill?sreggelinek is, s?t vacsor?ra sem utols?. ;)
 
 

Hozz?val?k 4 darabhoz:

2 toj?s
25 dkg t?r?
10 dkg z?ldhagyma (esetleg p?r?)
?r?lt sz?nes bors
?r?lt k?m?ny
?r?lt szerecsendi?
1 tk. s?
1 tk. cukor
5 dkg teljes ki?rl?s? b?zaliszt ?s zabliszt fele-fele ar?nyban
1 tk. s?t?por
1-2 ek. habtejsz?n vagy tej
4 tk. n?v?nyi olaj a s?t?shez

elk?sz?t?s:
  1. A palacsint?hoz a toj?sokat a f?szerekkel egy?tt alaposan felverj?k, majd robotg?ppel hozz?keverj?k a felapr?tott z?ldhagym?t, a t?r?t, a s?t?porral vegy?tett liszteket, ?s ha sz?ks?ges, tejsz?nnel vagy tejjel fellaz?tjuk (ne legyen foly?s!)
  2. Serpeny?ben 1 te?skan?l olajat hev?t?nk, r?halmozzuk a t?r?massza negyed?t, ?s a kan?l h?t?val kb. 15 cm ?tm?r?j? k?rr? alak?tjuk.
  3. Miut?n az egyik oldala pirosra s?lt, ?vatosan megford?tjuk, ?s a m?sik oldal?t is megs?tj?k. ?gy j?runk el a t?bbi massz?val is. Azon meleg?ben, tetsz?s szerinti felt?ttel fogyasztjuk.
Tipp:
A t?r?palacsint?t ehetj?k egyszer?en csak tejf?llel megkenve, reszelt sajttal megsz?rva, de k?sz?thet?nk hozz? z?lds?g- vagy h?sragut. S?t, marad?k s?lt husival megpakolva is elk?pzelhet?. ;) ?n most szalonn?s paradicsomragut pakoltam r?.

Megjegyz?s:
H?zi t?r? haszn?lata eset?n val?sz?n?leg t?bb liszt kell bele.
 
 

 


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2022/10/zoldh...

sponsored links

Keres?s