Zöldborsós szívsaláta főzelék

2015-01-09

sponsored links

zoldborsosalikis02.jpg

A szívsaláta eszembe juttatta ezt a francia főzeléket. Még zöldhagyma, és zöldborsó kell hozzá. Mindezeket ugyanott meg is tudtam vásárolni. A zöldborsós salátafőzelék igazán finom a frissen fejtett, zsenge zöldborsóból lesz, viszont azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan nyáron is a fagyasztott zöldborsót vásárolják, így ez az étel is mint sok más elveszti lassan a szezonalitását. A zacskóból kiguruló fagyasztott borsószemek a nyárra emlékeztetnek és a vágyakozás télen még erősebbé válik a zsenge zöldségek iránt. A felolvasztást hideg vízben végezzük, akkor a fagyasztott áruk sokkal teltebbek, jobban megőrzik az állagukat az ételben. A salátaszív nem egy fajta, ha jól tippelem ezek római saláták Leveszik a külső vastagabb leveleket, és a zsenge közepe marad meg a salátának. Legtöbbször nyersen fogyasztjuk, de csak egyszer kell megkóstolni főzve utána bármelyik főtt salátás receptre igent mondunk.

A saláta bármivel együtt fogyasztható, még a gyümölcsökkel is keverhetjük, és megszünteti az ...


Folytatás a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/01/09/zold...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok