sponsored links

ZÖLDSÉGLEVES GOMBÁVAL ( Kuktában készítve )

2013-07-21

sponsored links



HOZZÁVALÓK :
4 dkg vaj
4 dkg hagyma
25 dkg vegyes zöldség, répa karalábé petreszelyem gyökér, zeller
15 dkg burgonya
5 dkg gomba
2 dkg rizs
Ízlés szerint : só, bors köménymag
1-1,5 liter víz

ELKÉSZÍTÉSE :
A kuktában felolvasztjuk a vajat és kissé megpirítjuk rajta a finomra megvágott hagymát.
A megtisztitott zöldséget és burgonyát kockára vágjuk.
Rátesszük a hagymára és megpirítjuk.
A gombát megmossuk, felszeleteljük, rátesszük a zöldségre, és egy kevés forró vízzel, kb 2 deci felöntjük.
Az átválogatott rizst megmossuk, a zöldséghez keverjük, őrölt fekete borssal meg köménymaggal ízesítjük,
megsózzuk és ráöntjük a forró vizet.
A kuktát lezárjuk , a szelepet függőlegesre állítva a legnagyobb lángon addig főzzük míg a szelep sípolni nem kezd, kb 5 perc .
Ha sípol a szelep, akkor levesszük a gázt a legkisebb fokra és a szelepet vízszintes állásba fordítjuk.
Nyomás alatt 10 percig főzzük.
A kuktát a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, kieresztjük a gőzt óvatosan, és kinyitjuk.




Jó étvágyat !


Folytatás a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2013/07/zoldseg...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok