YoGastro

2017-01-16

sponsored links

Nos, valljuk be az ĂșjĂ©vi fogadalmak között egyelĂ”re egĂ©szen ritkĂĄn hallunk olyat, hogy valaki azzal rukkol elĂ”, hogy vegĂĄn lesz. Ellenben tagadhatatlan, hogy a 2016-os Ă©v utĂĄn vĂĄrhatĂłan mĂ©g nagyobb lendĂŒlettel fog hĂłdĂ­tani ez az Ă©letviteli irĂĄnyzat. Nem messze a KĂĄlvin tĂ©rtĂ”l sikerĂŒlt rĂĄtalĂĄlni a YoGastro nevezetĂ» helyre, ami egyszerre egy yoga terem Ă©s egy vega/vegĂĄn kajĂĄlda.

TermĂ©szetesen nem egy lĂ©gtĂ©rben osztozik a kĂ©t egysĂ©g, emeleten a yoga, mĂ­g a földszinten az Ă©tterem rĂ©sz funkcionĂĄl. Bevallom elĂ”ször napi menĂŒ tĂĄblĂĄzatuk szĂșrt szemet, mely elsĂ”re meglepĂ”en gazdag. VegĂĄn fogĂĄsaik sokszor egyszerre glutĂ©nmentesek is. A belsĂ” barĂĄtsĂĄgos, persze ehhez kell a sĂĄrgĂĄs fĂ©lhomĂĄlyban ĂșszĂł elkĂ©pzelĂ©s is, ami olyan, mint egy kis közössĂ©gi nappali.

belsĂ”

A’la carte kĂ­nĂĄlatuk rendszerint nyitvatartĂĄsi idĂ”ben elĂ©rhetĂ”, persze ne lepĂ”djĂŒnk meg, ha foghĂ­jas a pult zĂĄrĂĄs elĂ”tt pĂĄr perccel. Nem tartozom a vegĂĄn Ă©letmĂłdot követĂ”k közĂ©, de ilyenkor mindig extra kĂ­vĂĄncsisĂĄg hajt, hogy minĂ©l több fogĂĄst megkĂłstoljak. Ennek eredmĂ©nyekĂ©ppen egy igazi terĂŒlj-terĂŒlj asztalkĂĄm lett a vĂ©geredmĂ©ny, ami szĂĄmtalan fogĂĄst Ă©s kiegĂ©szĂ­tĂ”t jelentett.

bÔségtål

A menza hangulatot idĂ©zĂ” tĂĄlcĂĄt sikerĂŒlt rogyĂĄsig pakolni. KerĂŒlt rĂĄ indiai dahl, ami tulajdonkĂ©ppen egy lencseleves. Ez a verziĂł vegyes zöldsĂ©gekkel lett spĂ©kelve, ami jelent sĂĄrgarĂ©pĂĄt, karalĂĄbĂ©t Ă©s sok minden mĂĄst is. Állagra Ă©n egy picivel tömĂ©nyebb Ă©lmĂ©nyt vĂĄrtam, ez kifejezetten “klasszikus” leveses hatĂĄst Ă©bresztett. Ízre hibĂĄtlan, a szĂĄmtalan zöldsĂ©g frissĂ­tĂ”en hat, az indiai intenzĂ­v fĂ»szerezĂ©ssel pedig vĂ©gtelenĂŒl jĂłl harmonizĂĄl. A sort sikerĂŒlt vadĂ­tani nĂ©mi kukorica fĂ”zelĂ©kkel Ă©s brokkoli krĂ©mmel, melyek remekĂŒl hozzĂĄk a tĂ”lĂŒk elvĂĄrt Ă­zvilĂĄgot.

saslik

A fĂ”fogĂĄs mondhatni a vegĂĄn saslik lett a sok közĂŒl. A felĂ©pĂ­tĂ©se ugyanolyan, mint a többsĂ©g ĂĄltal ismert sasliknak, annyi eltĂ©rĂ©ssel, hogy a pĂĄlcĂĄra kizĂĄrĂłlag Ă©des-savanyĂș zöldsĂ©gek kerĂŒltek. KöretkĂ©nt igazi vegyes vĂĄgott kerĂŒlt mellĂ©, amiben a rĂ©pĂĄtĂłl a rizsig szinte mindent megtalĂĄlni. Ízre rendben van, a zöldsĂ©gek tökĂ©letesen passzolnak az Ă©des-savanyĂș Ă­zvilĂĄghoz, ĂĄllaguk pedig ideĂĄlis. A köretek közĂŒl a rĂ©pĂĄt egy kicsit mĂĄr pĂ©pesnek talĂĄltam, de a többivel nem volt problĂ©ma. Az egĂ©sz Ă©tel sokkal könnyedebb hĂșs nĂ©lkĂŒl, közel nem telĂ­t el olyan nehezen minket.

chia magos desszert

AkĂĄrhogyan is nĂ©zzĂŒk, lakomĂĄt lezĂĄrni tisztessĂ©gesen csakis desszerttel lehet, amibĂ”l egybĂ”l kettĂ”höz is volt szerencsĂ©m. Az egyik kĂłkusztejes chia mag pohĂĄr desszert, amit kivivel bolondĂ­tottak meg. A chia mag magĂĄba szĂ­vta a tejet, amitĂ”l olyan ĂĄllaga lett, mintha mini bubble teĂĄt fogyasztanĂĄnk. Ahogy megnyomjuk szĂĄnkban a szemeket egy picike folyadĂ©k szabadul ki belĂ”lĂŒk. A kivi izĂ©t nem kell kĂŒlönösebben senkinek bemutatni, harmonizĂĄl az elĂ”zĂ” kettĂ”vel.

nyers torta

A mĂĄsodik desszertfogĂĄs egy nyers torta, ami citromot Ă©s banĂĄnt tartalmazott, melyeket a vanĂ­lia lĂĄgy Ă­zĂ©vel egĂ©szĂ­tettek ki. FelettĂ©bb Ă©rdekes Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, fĂ”leg annak tudatĂĄban, hogy ezt leginkĂĄbb a sĂŒtĂ” közelĂ©be sem tehetik, annyira nyers desszertkĂ©nt kĂ©szĂŒl. Íze könnyed, a banĂĄn uralkodik benne, de ez mindenre igaz szinte, ahol banĂĄn van a hozzĂĄvalĂłk között. Állagra laza, picit mĂĄs, mint a hagyomĂĄnyos Ă©rtelembe vett tortĂĄk.

pult

Árban szĂ©les spektrumon mozog a fenti kollekciĂł, de többnyire elmondhatĂł, hogy normĂĄlis, földön ragadt ĂĄrszabĂĄssal dolgoznak a YoGastronĂĄl. Érdemes Ă”ket követni, mivel hĂ©ten mĂĄs-mĂĄs fogĂĄs kerĂŒl a menĂŒbe, mely hĂșsfogyasztĂłk szĂĄmĂĄra is csĂĄbĂ­tĂłak lehetnek.

YoGastro – 1085, Budapest, ÜllĂ”i Ășt 6. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték


Folytatás a blogon ... mitettemma.hu/yogastro/

sponsored links

Keres?s