Vörösboros sertéspörkölt párolt répával
sponsored links
Vörösboros sertéspörkölt párolt répával
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésoldalas
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- õrölt feketebors
- õrölt pirospaprika
- õrölt kömény
- 2 ek zsír
- 1 dl vörösbor
- 3 db répa
- só
- õrölt fekete bors
- 1 ek vaj
- 1 tk cukor
- 1 dl víz
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.
Egy serpenyõben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm. Mielõtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre fõzöm.
Míg a hús fõ megpucolom és a nagy lyukon lereszelem a répát. Egy serpenyõben kevés vajon megforgatom a répát, rászórom a cukrot, fûszerezem. Öntök rá vizet és 10 percig párolom.