Vörösboros csirkemell pörkölt rizzsel és uborkával
sponsored links
Vörösboros csirkemell pörkölt rizzsel és uborkával
A paprikás csirkét többnyire combból készítem, de ez a pörkölt most mellbõl készült.
Hozzávalók :
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 20 dkg rizs
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- napraforgó olaj
- 1 dl vörösbor
- ecetes uborka
- 2 db chili díszítésnek
Elkészítés:
A rizst elõzõ este beáztatom.
A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom, kockára vágom.
A rizst felteszem fõni, megsózom.
Egy serpenyõben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkehúst, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fûszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tûzön fõzöm.Öntök bele vörösbort, felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé pörköltet, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.