Vérnarancsos borjúragu
sponsored links
Érdekes párosítás ez a kettõ, mivel ez volt éppen itthon, ezért így alakult a dolog. Szerettük az ízét, a gyümölcs-hús párosítás így is megállta a helyét.
Vérnarancsos borjúragu
Hozzávalók: 40 dkg borjúhús, 2 vérnarancs, 1 fejhagyma, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál méz, 1 dl tejszín, 1 evõkanál barna cukor, 1 evõkanál olaj, só, bors.
Elkészítés: A húst megmossuk, és csíkokra vágjuk. A mézet, a cukorral összekeverjük, ízesítjük borssal, majd a húst beleforgatjuk. Legalább 2 órát hûtõbe rakjuk, pácolódni. Ezután egy serpenyõben kevés olajat forrósítunk, a hagymát megdinszteljük benne, belerakjuk a húst a páccal együtt, sózzuk, és addig sütjük, amíg a leve elfõ (megpuhul a hús), hozzáadjuk a cikkekre vágott vérnarancsot, majd hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt és összepároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.