Várjuk a kis vendégeket

2017-01-11

sponsored links









A tél beköszöntével egyre hidegebbre fordult az idõ. Gondolkodtam, hogy jó lenne még pár madáretetõ az elsõ mellé, hogy ha jönnek a kis tollas vendégek, mindenki hozzáférjen az eleséghez. Most végre volt idõ egy kis eszkábálásra. :D Igaz, nem túl sok etetõnek való alapanyag volt itthon, de néhány virágalátét egy kis faanyag, néhány csavar, rövidke drót és a kertben gyûjtött ágak segítségével egész jópofa dolgokat lehet csinálni. :)
Valahogy így készül nálunk egy madáretetõ. :D Az alátéteket kifúrtam, aztán felcsavaroztam egy kis fadarab két végére. Felülre került drótból egy akasztó, aztán odaerõsítettük az ágakat is, hogy kicsinosítsuk az etetõt. Bár csemete még mindig nem vehetett részt a munka nehezebb részében, de a díszítést és az etetõk feltöltését együtt csináltuk. Azért a szerelésnél is segített, de inkább csak nézegettük, hogy mi micsoda.






-Anyika! Segíthetek madáretetõt építeni?
-Persze Csillagom!
-Ez micsoda?
-Virágalátét, csavar, ágak és sok-sok érdekes dolog. :) De csak azt foghatod meg, amit odaadok neked.
-Most mit csinálsz?
-Kifúrom az alátéteket, hogy fel tudjuk õket csavarozni.
-Anyika! Én is csinálhatom?
-Nem, ez veszélyes, te csak nézheted messzirõl, de mindjárt segíthetsz nekem díszíteni.

-Az ágakat hová tesszük?
-Ide fel, a madáretetõ tetejére. Adogatod nekem az ágakat és a fonalat?
-Tessék Anyika! Na, most kész vagyunk?
-Még egy pillanat.
-Na, most kész vagyunk?
-Igen.
-Hû! De szép lett! Majd elmondjuk Apának, hogy csináltunk madáretetõt!
-Biztos büszke lesz! :) Na gyere, öltözzünk, kimegyünk és felszereljük õket.
-Jó, de várj, még van egy kis dolgom. Majd elviharzott. ? :D


Kis idõ múlva már teljes menetfelszerelésben kint voltunk a kertben és feltettük az etetõket a helyükre. Megtöltöttük õket minden földi jóval, ami volt itthon és most várjuk a kis vendégeket. :)

A madarak gyorsan megszokják az etetõket, s évrõl-évre, akár messzebbrõl is visszalátogatnak egy-egy ismert, kedvelt helyre. Ezért fontos, hogy az eleséget folyamatosan pótoljuk. Vannak olyan apró madárkák, melyek tartalékai csak arra elegendõek, hogy átvészeljenek egy fagyos éjszakát. Ha az etetést váratlanul abbahagyjuk, nem figyelünk az etetõkre, könnyen bajba sodorhatjuk kis tollas barátainkat. Nálunk már itt egy szép nagy doboz tele megtört dióval, alma is van bõven és köles, de majd még bõvítjük a választékot. :)









Bõvebb információ a téli madáretetésrõl itt.

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s