Vöröslencse fõzelék padlizsánfasírttal

2018-07-06

sponsored links


-->


Hozzávalók 4 személyre:


  • 20 dkg vöröslencse 
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evõkanál kókuszolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 dl zsírszegény fõzõtejszín
  • 1 evõkanál házi ételízesítõ
  • 1 evõkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál nyírfacukor vagy eritrit
  • só, õrölt bors

A padlizsánfasírthoz: 

  • 1 nagyobb padlizsán (40 dkg)
  • 1 lilahagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 3 dkg szikkadt kenyér apróra zúzva (teljes kiõrlésû)
  • 1 teáskanál fûszerpaprika
  •  néhány bazsalikomlevél
  • só, õrölt bors
  • a sütéshez kókuszolaj
Elkészítése: 


  • A fõzelékhez az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, meg a paprikát. Megkavargatjuk, hozzáadjuk a megmosott lencsét, és sós, ételízesítõs vízben puhára fõzzük. Egy részét összeturmixoljuk, ezzel sûrítve a fõzeléket, majd tejszínnel, cukorral, borssal, és balzsamecettel ízesítjük, dúsítjuk. 
  • A fasírthoz a padlizsánt megmossuk, apró kockára vágjuk, és egy kevés kókuszolajon, egy serpenyõben megpároljuk. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd korongokat formázunk belõle, és forró kókuszolajon mindkét oldalán pirosra sütjük. 
  • A fõzelék mellé kínáljuk.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/07/vorosl...

sponsored links

Keres?s