Vizes zsemle

2010-04-21

sponsored links

A film megnézése óta  sokat változott a konyhám, nem vettem azóta se húst, se felvágottakat. Leszoktam a coláról, pedig én aztán imádtam a coca-cola light-ot, de most már az sem kell. A pékárut is megsütöm én a családnak inkább, mint hogy megvegyem a boltit, amiben ki tudja mik vannak. Az egyetlen bûnözésünk a csokievés, mert még mindig van a húsvéti csokikból. Amit mostanában veszek a boltban az rengeteg zöldség, gyümölcs, tej, sajt, és ezekbõl próbálok készíteni nekik valami finom laktató fogást.

Ezt a vizes zsemle receptet Debigabi oldalán találtam, a héten már többször is megsütöttem és nagyon finom. Csak ajánlani tudom!

Vizes zsemle

50 dkg liszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztõ
1/2 evõkanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás
+1 a kenéshez

A hozzávalókat beletettem a kenyérsütõgépbe a dagasztó programra, ami nagyon szépen összekeverte és megkelesztette. Után kiszedtem a tésztát a gépbõl és zsemleformákat igyekeztem formálni a tésztából. Hagytam még egy kicsit pihenni õket, majd megkentem tojással. Sütõben 220 fokon sütöttem elõször 5 percig, majd 180 fokon még 10 percet.

Ebbõl az adagból nekem 12 db zsemlém lett.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... foznijo.blog.hu/2010/04/21/vizes_zsomle

sponsored links

Keres?s