VISSZA AZ ALAPOKHOZ: MÁGLYARAKÁS

2014-01-20

sponsored links


A máglyarakás amolyan igazi menza étel. Mindenki találkozhatott már vele, aki részese volt az iskolai vagy munkahelyi közétkeztetésnek. Mivel Anyukám több, mint 40 évig szakácsként dolgozott, gyerekkoromban körülbelül minden héten egyszer máglyarakást ehettünk. Akkor valahogy nem volt a kedvencem....
De tavaly ettem Debrecenben az IKON-ban és igazán figyelemreméltó volt. Így elhatároztam én magam is nekilátok, hátha az finombabb lesz, mint az emlékeimben élõk. És YES!!!! Mennyei volt! Pedig nem volt benne csavar, semmi turbó, egyszerûen a legjobb dolgokat adtam hozzá: zsemle helyett kalácsot, a sárgabarack lekvár Anyósom isteni finom lekvárja volt, a dió pedig tavalyi, ami a Szüleim kertjében nõtt. Az igaz, hogy a formája nem a hagyományos lett, hiszen általában nem kerek, hanem szögletes formában sütik, de ez a lényegen nem változtat. A legjobb máglyarakás lett, amit valaha ettem!

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

5-6 szelet szikkadt kalács
200 ml tej
3 tojás különválasztva
6 ek cukor (vagy nyírfacukor) ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2014/01/vi...

sponsored links

Keres?s