sponsored links

Vinyegret vagyis orosz saláta

2013-04-30

sponsored links

Az oroszok vinyegret salátájának őse az okroska, a neve és az elkészítése is a 19 században változott meg francia szakácsok hatására, akik ecet helyett különböző salátaszószokkal ( vinaigerette) ízesítették a zöldségeket. A vinyegret saláta alap zöldségei a következők: burgonya, cékla, sárgarépa, savanyú káposzta. Az alap zöldségek idény szerint kiegészíthetők különböző friss vagy konzervált zöldségekkel. Hagyományosan majonéz és tejföl keverékéből készített salátaszósszal tálalják. ( Forrás: Wikipédia)
Én csak annyiban tértem el a hagyományos recepttől, hogy savanyú káposzta híján ecetes uborkával savanyítottam, mert azt olvastam, hogy azzal is helyettesíthető. Nagyon finom és különleges, ráadásul laktató saláta, így férfiak számára is ajánlani tudom:)



Hozzávalók: 25 dkg krumpli, 1 nagyobb cékla, 1 nagy sárgarépa, 3 ecetes uborka, 1 zöldhagyma, kb 1, 5 dl házi majonéz (1 tojásból készített majonéz), 1 dl tejföl, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kruplit és a céklát külön - külön, sós vízben, héjában puhára főzzük. Amikor kihült meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és az uborkával együtt apró lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket egy tálba helyezzük, sózzuk, a majonézt elkeverjük a tejföllel majd óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. 3 - 4 órát a hűtőben érleljük, de ha egy éjszakát áll még finomabb lesz. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.

Folytatás a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2013/04...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok