Vendégváró Malacok

2010-12-31

sponsored links

Szepyke blogjában leltem meg A receptet hosszas kutatás után. Aztán tegnap délutánra legtöbb általam olvasott gasztro blogban feltûnt ez az állat.
Már ekkor nekünk is kell egy adag. 1 óra várakozás után nekiláttunk sütni és 2 óránkba telt, de megérte!
Annyira édes a kinézetük és finomak!
Köszönöm Szepyke a receptet!
Hozzávalók:
*50dkg liszt
*25dkg olvasztott margarin
*2dl tejföl
*2db tojássárga
*4dkg élesztõ(én ennyit tettem bele, de 3dkg írt)
*ízlés szerint só, én olyan evõkanálnyit raktam bele
*csipet cukor
*1 tojás a megkenéshez
*egész fekete bors
Elkészítés: Szepyke sem futtatta fel az élesztõt, hát én is lusta voltam, vagyis húgom mert õ rakta össze, én dagasztottam. Munkamegosztás!
Szóval mindent egy hatalmas tálba kimértünk majd (most már géppel:D) begyúrtuk.
Meleg helyen, letakarva fél-egy órát pihentettük, hagytuk kelni.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrtuk kézzel, majd 3 részre osztottuk.
Jöhetett a gyártási folyamat:D
Kinyújtottuk a tésztát, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrtuk a fejeket. Én tepsiben 12 db fért el. Kicsi pogácsa kiszúróval 24db-ot szaggatunk. 12 db az orra, 12 db-ot félbevágtunk ezek lesznek a fülek.
Ha megvan a következõ fázis az összerakás.
(ment ülve én csináltam, fárasztó:D) Megkentem tojással az összes fejet(így jobban tapad rá az orr) rá az orrok, melyeket fogpiszkálóval meglyukasztottam. Füleket is feltettem, ezeket érdemes odanyomni, könnyen lepottyannak.
Majd megkentem az orrot és a fület is a tojással.
Legvégén borsot nyomtam a szemnek, amit természetesen mi nem eszünk meg:D Könnyen lepottyan....

Köszönöm hugimnak a segítséget, aki hõsiesen mért, szaggatott, pakolta be a malacokat a sütõbe. Aki lehetõvé tette hogy ülve "dolgozhassak".

Nálunk így készültek az Új Évi Malacok!!!!!

Folytats a blogon ... szandradeekonyha.blogspot.com/2010/12...

sponsored links

Keres?s