Vegán vaníliás-eperlekváros piskótatekercs

2018-06-19

sponsored links

Kislányunk egyszer evett ilyen piskótatekercset, azóta kéri, hogy készítsük el itthon is. 

Hozzávalók - a piskótához:

12,5 dkg Mester süteményliszt
2 ek. eritrit
3-4 g sütõpor
fél mk szódabikarbóna
4 ek. olaj
1 ek. ecet
150 ml vaníliás szójatej (víz)
5 g útifû maghéj


A töltelékhez:


1 csomag vaníliás puding
4 dl növényi tej (nálam kukoricatej)
2 dl vegán édesített habkrém

Elkészítés:

Elõször a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihûlni. A pudingot hagyományos módon elkészítjük, majd amikor kihûlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, majd hozzáadjuk az olajat, tejet (vizet), ecetet. Egymáshoz öntjük. Összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, erre simítjuk a tésztát, minden szélén kb 10 cm-t kihagyunk. 180 fokon max 15 percig sütjük. Mivel vékony a tészta, figyeljük gyakran, hamar megsül. Nedves konyharuhára borítjuk, rákenjük a lekvárt, majd a krémet,  és feltekerjük.



Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2018/06/ve...

sponsored links

Keres?s