Vasárnapi bõséges ebéd

2017-02-13

sponsored links

Tegnap, vasárnap lévén valami jó kis ebéden gondolkoztam, ami beleilleszthetõ a diétámba, és mégis kicsit különlegesebb mint a megszokott fõtt krumpli, fõtt rizs, párolt hús kombó.
Így készült párolt édesburgonya, zsírszegény tejbõl száraz rántással besûrített mártásban párolt spenót és grillezett nyelvhal. Nagyon finom volt.
A nyelvhalat kiolvasztottam, majd sómentes, zöldfûszeres grillkeverékkel megszórtam. Nagyon vékonyan bekentem a halszeleteket olívaolajjal és grillserpenyõben megsütöttem. A Párom, aki nincs rákényszerítve a diétámra, megkóstolta és nagy örömmel el is fogyasztott egy kisebb adagot belõle. Ezek szerint jól sikerült..):)
A száraz rántás pedig úgy készül, hogy egy kisebb laábosban zsemleszínûre pirítom szárazon a lisztet, állandó keverés mellett, hogy nehogy odakapjon. Amikor kihûlt, akkor hidegen összekeverem egy kiskanál olívaolajjal, majd ezzel sûrítem be az ételt.
Zsírszegény tejet lehet kapni, érdemes ilyent is beszerezni, akkor pl lehet fõzni tejberizst is desszertnek. :)


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/02/vas...

sponsored links

Keres?s